Help, ik heb MS en nu??

Als kind vond Saskia het altijd al leuk om te schrijven. Wanneer ze in 2012 na een reeks van onderzoeken de diagnose MS te horen krijgt, besluit ze een boekje over haar leven met MS te schrijven. In dit boekje kun je lezen hoe het haar sindsdien is vergaan. 

 

In het kader van een Masterclass psychologisch onderzoek stuurde ze een enquête uit naar MS patiënten. Resultaten hieruit zijn opgenomen in dit boekje.

 

Saskia schrijft ook artikelen voor MSzien en blogs over hoe zij omgaat met MS. 


Het verhaal

Na de diagnose MS neemt Saskia zich voor om vooral te blijven leven! Uitdagingen gaat ze daarbij niet uit de weg. Zo ging ze al drie keer de strijd aan met de Mont Ventoux en deed ze mee aan het fietsonderdeel van de triatlon van Utrecht. Met haar verhaal hoopt ze anderen met MS een hart onder de riem te steken. Met de nodige humor en zelfspot laat ze zien dat je ook met MS nog volop in het leven kan staan.

Over het boek

Over het boek zegt Saskia zelf: "Ik wilde dat ik zo'n boek had gehad toen ik mijn diagnose kreeg. Er is wel informatie te vinden, maar vaak versnipperd. En ik had behoefte aan verhalen van ervaringsdeskundigen. Omdat ik zo'n boekje niet kon vinden, besloot ik om het dan maar zelf te gaan schrijven!"