Heimwee

Bijna-doodervaringen komen overal ter wereld voor bij alle volken en culturen. In veel landen wordt het fenomeen gezien als een mystiek verschijnsel en worden mensen die er een hebben beleefd als wijzen beschouwd. Elders worden mensen die uit de kast komen met hun BDE niet serieus genomen.


Het verhaal

Plotseling en onverhoeds overspoelt een als door een orkaan opgezweepte golf van energie me en van het ene op het andere moment ben ik ieder contact met de aarde kwijt en word ik meegesleurd in een andere dimensie. Ik ben me niet meer bewust van mijn lichaam, de golven slaan door me heen en over me heen. Het is een paarse zee van liefde en geluk waarin ik word meegevoerd, met voor me uit een stralend licht, fonkelend als een juweel, uiteenspattend als een vuurbal van gouden stralende sterren, en energie: geweldig, weldadig, overweldigend, onvoorstelbaar. En ik voel dat alles goed is: weldaad, rust, ruimte en liefde, een allesomvattende liefde. Niets hoeft er meer.

Over het boek

Gerjo van der Horst heeft het aangedurfd een boek te schrijven over haar ervaring. Haar verhaal is onlosmakelijk verbonden met haar speurtocht naar de ware Jezus en daarmee ook een verslag van een spirituele reis. 

 

Alle verhalen van mensen met een BDE verdienen het aandacht te krijgen. Maar in Gerjo’s geval is het meer dan zomaar een BDE-verhaal. Er zitten zoveel lagen in haar ervaringen, zoveel boodschappen die het licht mogen zien. Want wie heeft er nu geen heimwee naar dat licht, de bron van alle leven...

 

Het boek is nu ook als e-book te bestellen.