Waarom een boek over Jezus?

 

Ik had me nooit voorgenomen een boek over Jezus te schrijven al intrigeerde de figuur van Jezus mij, als kind dat opgroeide in een niet-religieus gezin, wel altijd. Daarom ging ik op mijn 13e naar de film Jesus Christ Superstar en dit betekende een ommekeer in mijn leven. Ik begreep dat Jezus gewoon een mens was zoals ikzelf, terwijl ik tegelijkertijd zag dat hij een mysterie met zich meedroeg dat ik niet kon doorgronden.

 

Opgeslokt door werk, studie en kinderen had ik niet veel tijd om me verder in het mysterie van Jezus te verdiepen. Tot ik in een moeilijke periode in mijn leven God om hulp vroeg om me door deze moeilijke tijd heen te helpen. En dat deed Hij maar wel op een wonderlijke manier.

 

Het begon met een optreden van Steve Balsamo bij Musicals in Ahoy. Hij zong het prachtige lied 'Gethsemane' uit Jesus Christ Superstar, mijn absoluut favoriete lied uit de film, en hij deed dit zo geweldig dat het mij diep raakte. En de week daarna kreeg ik zomaar, vanuit het niets, flarden tekst in mijn hoofd waarvan ik begreep dat het de bedoeling was dat ik ze op ging schrijven. Het waren teksten over de kruisiging van Jezus maar ook over een romantisch rendez-vous dat hij heeft met Maria Magdalena. En ook zag ik beelden, die zich als een film voor mijn ogen afspeelden, van Jezus als kind die op een snikhete dag op weg is met twee kruiken om water te halen voor zijn moeder en van een jonge Jezus in het klooster van de Essenen.

 

Dat was het begin van wat een half jaar later dit boek was. Ik beschouw dit prachtige verhaal dan ook als een geschenk waarvan ik voel dat ik er zoveel mogelijk mensen mee moet bereiken.  God zou me dit geschenk niet hebben gegeven als Hij niet de bedoeling had dat er meer mee moest gebeuren. Het is dan ook mijn missie een zo groot mogelijk  publiek met dit prachtige verhaal te bereiken .

 

Wil je meer lezen over deze bijzondere periode in mijn leven? In mijn boekje 'Heimwee' vertel ik over de achtbaan waarin ik tijdens het schrijven terechtkwam en ook over mijn zoektocht daarna, mijn zoektocht naar wie Jezus nu eigenlijk was en wat hij ook in onze tijd nog voor ons kan betekenen.